Το είδαμε, το αγαπήσαμε, και σήμερα Σάββατο το μοιραζόμαστε με σας. Όσοι φροντίζετε μόνοι σας τα γεύματα της εβδομάδας, θα ανασάνετε με ανακούφιση, πιθανώς θα κυλήσει κι ένα δάκρυ στο μάγουλό σας. Πιείτε μια γουλιά από τον καφέ σας, πάρτε ένα χαρτομάντηλο κοντά, προετοιμαστείτε. Δεν είναι άλλη μια χαρούμενη κατασκευή. Είναι ο σωτήρας μας.
Weekly Menu Plan
Είναι ο πίνακας οργάνωσης γευμάτων εβδομάδας. Ένα μικρό ρίγος σας διαπέρασε? Μία αναλαμπή άστραψε στο μυαλό σας? Αναρωτηθήκατε κι εσείς «μα γιατί δεν το σκέφτηκα νωρίτερα?» Τέλεια! Συνεχίστε να διαβάζετε! Οι υπόλοιποι, δείξτε το άρθρο στον υπεύθυνο της διατροφής σας, τον ενδιαφέρει!
Στις απλές ιδέες βρίσκονται τα θαύματα
Καταγράψτε σε καρτέλες οοοοο,τι συνταγές γνωρίζετε. Ή σκοπεύετε να μάθετε στο μέλλον. Προτιμήστε να τις διαχωρίσετε χρωματικά ανά είδος φαγητού: λαχανικά, όσπρια, κοτόπουλο, κρέας, θαλασσινά, ζυμαρικά. Τοποθετήστε της σε ένα κουτί. Κάθε Σάββατο, οργανώστε τα γεύματα της επόμενης εβδομάδας επιλέγοντας ένα πιάτο από το κάθε είδος. Για παράδειγμα:
- Κυριακή + Δευτέρα: κόκκινο κρέας,
- Τρίτη: θαλασσινά ή λαχανικά
- Τετάρτη: λαχανικά,
- Πέμπτη: κοτόπουλο,
- Παρασκευή: όσπρια,
- Σάββατο: ζυμαρικά
Κάντε την κλήρωση με κάθε επισημότητα, ελέγξτε τις συνταγές και τα υλικά που σας χρειάζονται και οργανώστε τα ψώνια σας στο Super Market χωρίς να περιφέρεστε στους διαδρόμους προβληματισμένοι. Πάρτε ανάσα.
Για προχωρημένους
Extra tip no1: Την Κυριακή που έχετε χρόνο -θεωρητικά- μαγειρέψτε αρκετή ποσότητα φαγητού για να μείνει και για τη Δευτέρα.
Extra tip no2: Γενικά μη μαγειρεύετε μικρές ποσότητες. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Όποιο φαγητό περισσεύει διατηρείστε το στην κατάψυξη για μια μέρα που…κάτι σας τύχει βρε αδερφέ και δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε!
Extra tip no3: όποιο φαγητό μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη, μπορείτε να το μαγειρέψετε από το ΣΚ και να το διατηρήσετε εκεί μέχρι την ημέρα που θα το καταναλώσετε.
Extra tip no4: Βάλτε σε μερικές καρτέλες και την επιλογή «Σουβλάκια», «Πίτσα» και «Τόσα εστιατόρια υπάρχουν, δεν πάμε πουθενά?». Ένα ρεπό την εβδομάδα, το δικαιούται και ο Θεός.
Μερικές ιδέες ακόμα για crafters
Λοιπόν, σας αφήνουμε, μας ευχαριστείτε αργότερα. Πάμε να κάνουμε κι εμείς την κλήρωση! 🙂
Καλή προετοιμασία σε όλους!
Υ.Γ. Για συνταγές ριξτε μια ματιά εδώ.
Νομίζω οτι όλες οι ελληνίδες νοικοκυρές θα λατρέψουν το άρθρο σου!! Πολύ πρακτικό και μεθοδικό, δεν το είχα σκεφτεί 🙂 Συγχαρητήρια και απο τη μαμά μου για την ιδέα να γράψεις γι’ αυτό το θέμα! xxx
Μου αρέσει!Μου αρέσει!