Σήμερα θα φάμε μοσχαράκι με χυλοπίτες. Συνταγή της μαμάς με χυλοπίτες φτιαγμένες από τα χεράκια της μαμάς.
Τι χρειαζόμαστε:
1 kg μοσχαράκι
4 χούφτες χυλοπίτες
3 ντομάτες
1 ξύλο κανέλα
γαρίφαλλο
μπαχάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά το μοσχάρι και το βράζουμε για λίγο, μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό.
2.Το ξαφρίζουμε, πετάμε το νερό και στραγγίζουμε το μοσχάρι.
3. Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σωτάρουμε το μοσχάρι.
4. Ρίχνουμε τη ντομάτα, αφού την περάσουμε από το multi, αλάτι, γαρίφαλλο, κανέλα, λίγη ζάχαρη και 4-5 ποτήρια νερό.
5. Αφού πάρει μια βράση, κλείνουμε τη χύτρα και το βράζουμε για μία ώρα.
6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μοσχάρι με το ζουμί του σε ένα ταψί μαζί με τις χυλοπίτες. Φροντίζουμε οι χυλοπίτες να σκεπάζονται από το ζουμί. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς στο «πάνω κάτω» για 20′ – 30′ .
Έτοιμo! Καλή όρεξη!
σλουρπ :F
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Η αλήθεια είναι οτι γλείψαμε και το ταψί! :p
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Καλέ τι νόστιμο που φαίνεται…. και είναι η ώρα που πεινάω! Γειά στα χέρια σου μικρή!!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!