Cook it!

Μοσχαράκι με χυλοπίτες της μαμάς


Σήμερα θα φάμε μοσχαράκι με χυλοπίτες. Συνταγή της μαμάς με χυλοπίτες φτιαγμένες από τα χεράκια της μαμάς.

Τι χρειαζόμαστε:

mosxaraki_me_xylopites_ylika

1 kg μοσχαράκι
4 χούφτες χυλοπίτες
3 ντομάτες
1 ξύλο κανέλα
γαρίφαλλο
μπαχάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη

 

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά το μοσχάρι και το βράζουμε για λίγο, μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό.

mosxaraki_me_xylopites_1

2.Το ξαφρίζουμε, πετάμε το νερό και στραγγίζουμε το μοσχάρι.

mosxaraki_me_xylopites_2 mosxaraki_me_xylopites_3

3. Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σωτάρουμε το μοσχάρι.

mosxaraki_me_xylopites_4

4. Ρίχνουμε τη ντομάτα, αφού την περάσουμε από το multi, αλάτι, γαρίφαλλο, κανέλα, λίγη ζάχαρη και 4-5 ποτήρια νερό.

mosxaraki_me_xylopites_5 mosxaraki_me_xylopites_6

5. Αφού πάρει μια βράση, κλείνουμε τη χύτρα και το βράζουμε για μία ώρα.

mosxaraki_me_xylopites_7

6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μοσχάρι με το ζουμί του σε ένα ταψί μαζί με τις χυλοπίτες. Φροντίζουμε οι χυλοπίτες να σκεπάζονται από το ζουμί. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς στο «πάνω κάτω» για 20′ – 30′ .

mosxaraki_me_xylopites_8

Έτοιμo! Καλή όρεξη!

Advertisements

3 thoughts on “Μοσχαράκι με χυλοπίτες της μαμάς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s