Στο Βέλγιο ξέρουν από σοκολάτα. Επίσης ξέρουν από Χριστούγεννα. Και γι’ αυτό και οι αμέτρητες chocolaterie στόλισαν τις βιτρίνες τους με ευφάνταστους τρόπους. Μία βόλτα στους βελγικούς δρόμους, που μύριζαν σοκολάτα και Γιορτές, μας άνοιξε την όρεξη και μας γέμισε με παιδιάστικη χαρά. Γι’ αυτό μοιραζόμαστε μαζί σας, τι είδαμε, καθώς και μία συνταγή για βελγική βάφλα, για να νιώσετε και τι γευτήκαμε.
Belgium is best known for its chocolate. Now imagine Christmas in Belgium. Indeed, combine chocolate and holidays and you have heaven on earth. A walk down the belgian streets with chocolate odour and festive atmosphere could only fill one with joy. So, here we are sharing with you what we felt, along with a belgian waffles recipe, to bring belgian Christmas spirit home.
Σοκολατένιες Βιτρίνες
Αν αυτά τα Χριστούγεννα βρεθείτε στο Βέλγιο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τεράστιες ποικιλίες από σοκολατάκια και τρούφες , τις φρέσκες φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα και τις βάφλες με φράουλα, σοκολάτα και σαντιγύ.
In case you spend your Christmas in Belgium, don’t forget to taste the wide range of truffles, fresh fruits in chocolate, or waffles with chocolate, fresh strawberries and whipped cream.
Βελγική Βάφλα
Υλικά για 10 βάφλες
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 3 1/2 κ.γλ. baking powder
- 2 αυγά (χωρισμένα ασπράδια από κρόκους)
- 1 1/2 φλ. γάλα
- 1 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 2 βανίλιες
- Κομμένες φράουλες, λιωμένη σοκολάτα και σαντιγύ για το σερβίρισμα
Υλοποίηση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, baking powder και βανίλια. Ξεχωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους. Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν πιο στέρεα και τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα, μέχρι να γίνει ζυμάρι. Φτιάχνουμε μπάλες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένη βαφλιέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Belgian Waffle Recipe
- 2 cups all-purpose flour
- 3/4 cup sugar
- 3-1/2 teaspoons baking powder
- 2 Eggland’s Best Eggs, separated
- 1-1/2 cups milk
- 1 cup butter, melted
- 1 teaspoon vanilla extract
- Sliced fresh strawberries, melted chocolate and whipped cream on top
In a bowl, combine flour, sugar and baking powder. In another bowl, lightly beat egg yolks. Add milk, butter and vanilla; mix well. Stir into dry ingredients just until combined. Beat egg whites until stiff peaks form; fold into batter. Bake in a preheated waffle iron according to manufacturer’s directions until golden brown. Serve with strawberries or syrup. Yield: 10 waffles (about 4-1/2 inches).
Να έχετε γλυκά Χριστούγεννα/ Merry sweet Christmas!