Cook it!

Γρήγορη Συνταγή: Πικάντικα ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα/Quick Recipe: Spicy pasta with sun-dried tomato


Αγαπημένη tsouproπαρέα μετά το συνεχή βομβαρδισμό πασχαλινού κρέατος αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για λίγη αποτοξίνωση. Εύκολη, γρήγορη και πικάντικη, μια συνταγή της τελευταίας στιγμής! Χωρίς πολλά υλικά φτιάχνετε ένα φαγητό καυτερό ανάλογα με τα γούστα σας, αλλά άκρως μεσογειακό και θρεπτικό!

Σημειώστε τα Υλικά:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο ή 10 λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 2 κ.γ. μπούκοβο ή 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένες
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. μαύρες ελιές σε κομμάτια (προεραιτικά)

ylika

Εκτέλεση

1. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν τα σουρώνετε αφίνοντας λίγο απο το νερό στον πάτο της κατσαρόλας.

IMG_0605

2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά πρώτα το μπούκοβο, έπειτα το σκόρδο και στο τέλος τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές. Ανακατεύετε για 1′ . Προσοχή μην μαυρίσουν οι ντομάτες και το σκόρδο!

IMG_0607

3. Αμέσως ρίχνετε τα μακαρόνια στο τηγάνι με μια κουτάλα, για να χύσετε μαζί λίγο απο το νερό της κατσαρόλας. Αυτό βοηθάει στο να χυλώσει περισσότερο η σάλτσα που θα δημιουργηθεί. Ρίχνετε τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά.

paraskeui

4. Σερβίρετε, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και συνοδεύετε με κόκκινο κρασί!

parousiasi

Και καλή όρεξη! S.

* Σημ. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες που τα έχετε σοτάρει μαζί με τις λιαστές ντομάτες αλλά η γεύση θα αλλάξει αρκετά (σε αυτή την περίπτωση μη βάλετε ελιές)

4 thoughts on “Γρήγορη Συνταγή: Πικάντικα ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα/Quick Recipe: Spicy pasta with sun-dried tomato

  1. Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο!!!
    Θα πρότεινα και με περισσότερα υλικά όπως κρεμμύδι, φρέσκο μανιτάρι, τομάτα, πιπεριές κ φέτα σβησμένα με κρασί.

    Αρέσει σε 2 άτομα

  2. Πολύ καλή πρόταση marylia, ευχαριστούμε! Η φέτα ειδικά μου τράβηξε την προσοχή!

    Αυτή η συνταγή σηκώνει πολλούς πειραματισμους, αρκεί να ανεχεσαι το καυτερό φαγητό.

    Μάλιστα δοκίμασα πρόσφατα (στην Κατερίνη!) μια παραλλαγή της με σκόρδο, κρεμμύδι, τσιλι, λιαστή ντομάτα και τριμμένη παρμεζάνα και ήταν πεντανοστιμη!

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.