Μια δροσερή και ελαφριά συνταγή, ο,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Γίνεται με υλικά που έχετε στο ψυγείο και με ελάχιστο κόπο. Της τεμπελας δηλαδή.
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 gr ζυμαρικά (βίδες, κοχύλια, φιογκάκια, κοφτό μακαρονάκι)
- Μισό στήθος ψημένο κοτόπουλο (που έχει περισσέψει από άλλη μέρα)
- Μπέικον ή μπριζόλα, όσο θέλετε. (Αντισταθμιστε το κοτόπουλο με το μπέικον.)
- Καλαμπόκι, όσο θέλετε
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- 3 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- 3 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
- Λίγο κάρυ
Εκτέλεση
Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν, ανάλογα το χρόνο εκτέλεσης που αναγράφεται στο κουτί τους. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε το καλαμπόκι και το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια χωρίς κόκαλα. Το κοτόπουλο το βάζουμε να μαλακώσει, αν τυχόν είχε σκληρύνει στο ψυγείο, αλλά και να δώσει γεύση στα μακαρόνια. Τα στραγγίζουμε καλά.
Στην κατσαρόλα μαραινουμε το μπέικον και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια με το καλαμπόκι και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε ένα σκεύος στη κατάψυξη να κρυωσουν. Αν θέλουμε, προτυτερα μπορούμε να κάψουμε το μείγμα με βούτυρο, όπως στα μακαρόνια, αλλά θα βγει πιο …»βαρύ».
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, τη μουστάρδα και το κάρυ. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ανάλογα με τι μας αρέσει. Αφού κρυωσουν τα μακαρόνια λίγο, ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις. Ή στην κατάψυξη, αν βιαζόμαστε.
Σερβίρουμε με παγωμένη μπύρα και αγγουράκι.
Καλή όρεξη!
Λίλιαν περιμένω να την καταβροχθήσω!!! Φαίνεται υπέροχη 🙂
Μου αρέσει!Μου αρέσει!