Εύκολα σοκολατάκια πραλινας, κολασμένη γεύση και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικης? Ο, τι πρέπει για τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν και θέλετε να έχετε ένα κέρασμα, ένα φοντανακι, το κατιτίς σας στο σπίτι. Η συνταγή δεν είναι δική μου, αλλά την προσαρμοσα λίγο στα υλικά που είχα. Η αυθεντική είναι από το sintagi.gr.
Υλικά
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 225 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη σοκολάτα
- 1 φλιτζάνι φουντούκια
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές σούπας κονιάκ (ή ουίσκι, ανάλογα δεν έχετε κονιάκ)
- 1 βανίλια (σκόνη)
Εκτέλεση
- Κοσκινιζω τη ζάχαρη άχνη και ρίχνω και τη βανίλια μέσα.
- Βάζω τα φουντούκια σε ένα σακουλάκι και το κοπανάω με το γουδι μέχρι να σπάσουν.
- Λιώνω το βούτυρο στην κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτω το ζαχαρούχο, ανακατευοντας συνεχώς.
- Σπάω τη σοκολάτα και την ρίχνω κομμάτι κομμάτι, να λιώσει.
- Μαζί ρίχνω και τη ζάχαρη άχνη, λίγη λίγη ποσότητα, όσο πάρει.
- Προσθέτω και το κονιάκ, χωρίς να σταματάω να ανακατεύω.
- Κατεβάζω από την εστία την κατσαρόλα και ρίχνω τα φουντούκια. Κρατάω όμως λίγη ποσότητα για πασπαλισμα στο τέλος.
- Σε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι ρίχνω το μείγμα και πασπαλιζω με τα φουντούκια.
- Το βάζω στην κατάψυξη για ένα μισάωρο, μέχρι να σφίξει. Το βγαζω και χαραζω τα κομμάτια που θα κόψω μετά. Το αφήνω στην κατάψυξη τουλάχιστον 3 ώρες συνολικά.
- Μετά από 3 ώρες, αναποδογυριζω το πυρέξ και κόβω σε κομμάτια τη σοκολάτα. Την διατηρώ στο ψυγείο.
Έτοιμα!
Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες δικές μου, αλλά σας εγγυώμαι, έκαναν θραύση!
Καλή όρεξη!
Φένεται πολύ εύκολο στη διαδικασία και πολύ νόστιμο βάση υλικών για όποιον είναι λάτρης της σοκολάτας! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα τη συνταγή!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Είναι ευκολο, marilia, στο λέει μια τσουπρα που δεν είναι των περίπλοκων συνταγων. Δοκίμασε και πες μας εντυπώσεις. Καλή επιτυχία!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Παράθεμα: Εύκολα Σοκολατάκια πραλίνας που θα κάνουν θραύση