Πολλές φορές μετά τη δουλειά πεινάμε απελπισμένα αλλά δεν έχουμε προλάβει να μαγειρέψουμε τίποτα… Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι στα γρήγορα που μέσα σε 1/2 ώρα θα είναι έτοιμο!
Να λοιπόν μια συνταγή αποκλειστικά απο τις Tsoupress, για έναν εύκολο αλλά και πολύ νόστιμο τρόπο μαγειρέματος του φιλέτου ψαριού! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε νωρίς το πρωί είναι να βγάλετε το φιλέτο ψαριού απο την κατάψυξη και να το αφήσετε να ξεπαγώσει.
γρήγορο – νόστιμο – με μεγάλη διατροφική αξία
Υλικά (για 2 άτομα)
- 4 φιλέτα πέρκας ή γλώσσας (8 αν θέλετε να μείνει και για το βράδυ ή την επόμενη μέρα)
- 2 πράσα ολόκληρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 κολοκύθι
- 6-8 ντοματάκια
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- (προαιρετικά: συνοδεύετε με ρύζι)
Εκτέλεση
1. Πλένετε και καθαρίζετε τα φιλέτα ψαριού και τα τοποθετείτε σε πυρέξ ή ταψί. Τα αλατοπιπερώνετε, και τα αφήνετε στον πάγκο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
2. Χοντροκόβετετα λαχανικά (πράσα, κρεμμύδια, κολοκύθι, καρότο) σε ροδέλες και τα ντοματάκια στα δύο. Στο τηγάνι ρίχνετε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα πράσα, το κρεμμύδι, τα καρότα και το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ντοματάκια και αμέσως σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί αποσύρετε απο τη φωτιά. Η διαδικασία συνολικά δε θα σας πάρει παραπάνω απο 15′.
3. Ρίχνετε τη σάλτσα λαχανικών που μόλις φτιάξατε μέσα στο πυρέξ, να καλύψει ολόκληρα τα φιλέτα των ψαριών. Λίγο πιπέρι ακόμα απο πάνω και είναι έτοιμο το φαγητό για το φούρνο! Ψήνετε στους 180C για 20′ περίπου.
4. Αν θέλετε να συνοδεύσετε τα φιλέτα ψαριού με κάποιο συνοδευτικό πιάτο τώρα είναι η κατάλληλη ώρα! Περιμένοντας να ψηθεί το φαγητό, βράστε ρύζι που ταιριάζει πάρα πολύ με το συγκεκριμένο πιάτο. Εγώ επειδή δεν προλάβαινα, έβρασα κατεψυγμένο μέσα σε 10′!
Η καλύτερη στιγμή μιας συνταγής είναι όταν το φαγητό βγαίνει απο το φούρνο αχνιστό και μυρίζει όλο το σπίτι!! Όποιος μπορεί να αντισταθεί και να μην τσιμπήσει μια καυτή μπουκιά είναι ήρωας!
Σημαντικό να γνωρίζουμε: Παρατηρείστε οτι τα περισσότερα μεσογειακά πιάτα χαρακτηρίζονται από ποικιλία χρωμάτων! Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς οι γιατροί και διατροφολόγοι συνιστούν να χρησιμοποιούμε σε ένα φαγητό όσο μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων μπορούμε έτσι ώστε να επιτύχουμε τον μεγαλύτερο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό μας!
Προσθέστε λοιπόν στη διατροφή σας φρούτα, λαχανικά, όσπρια και μυρωδικά με διαφορετικά έντονα χρώματα και θα νιώθετε πάντα υγεία και ευεξία!
Καλή όρεξη! S.