Μήπως έχετε όρεξη για κάτι γλυκό; Μήπως σας αρέσει η γεύση της καραμέλας; Τότε τα μπισκότα με γέμιση Dulce De Leche είναι ό,τι πρέπει!
Υλικά
- 2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι φαρινάπ (300 gr)
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη (100 gr)
- 18 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη (270 gr)
- 1/2 κουταλιά σούπας κανέλα
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Γέμιση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το Dulce De Leche, γιατί θέλει χρόνο. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και βάζουμε μέσα την κονσέρβα κλειστή. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2,5 – 3 ώρες. Φροντίζουμε το νερό να σκεπάζει συνέχεια την κονσέρβα και συμπληρώνουμε, όποτε χρειαστεί. Εναλλακτικά, μπορούμε να το φτιάξουμε στη χύτρα, για μία ώρα. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, αφήνουμε την κονσέρβα να κρυώσει μέσα στο νερό. Όταν ανοίξουμε την κονσέρβα, η ζάχαρη θα έχει καραμελώσει μαζί με το γάλα, φτιάχνοντας μία πολύ γλυκιά κρέμα. Για να γεμίσουμε τα μπισκότα μας, την βάζουμε σε ένα κορνέ και το πατάμε λίγο με τα χέρια μας, για να μαλακώσει.
Για την ζύμη
Αυτή η ζύμη είναι εύκολη και φτιάχνεται χωρίς μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με την κανέλα και το αλάτι. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ζυμώνουμε. Στην αρχή θα μοιάζει να τρίβεται και να λείπει η υγρασία, αλλά στη συνέχεια, πιστέψτε με, θα είναι μια χαρά.
Αφού ζυμώσουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε με μεβράνη και την βάζουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα. Καλό είναι να την πιέσουμε λίγο, να απλωθεί. Διατηρείται μέχρι και 3 μέρες στο ψυγείο.
Μετά από μία ώρα, την κόβουμε στα τέσσερα και κάθε κομμάτι το πλάθουμε με τον πλάστη, ενώ τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στο ψυγείο, για να μην μαλακώσει το βούτυρο.
Τη ζύμη μας την πλάθουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, με μπόλικο αλεύρι, σε πάχος περίπου 3 mm. Στη συνέχεια, κόβουμε κομμάτια με ένα τσέρκι ή με ένα ποτήρι και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 9 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα μπισκότα μας, βάζουμε ανάμεσα τους λίγη από την κρέμα με έναν κορνέ και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη!
Υ.Γ. Τη συνταγή την έκλεψα από τον Άκη Πετρετζίκη.