Inspiration

Ένα διαμέρισμα 40 ετών ανακαινίζεται και φέρνει το φως μέσα του


1

Τσούπρες μου, σας έχουμε αφιέρωμα από την πολύ όμορφη ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 40 ετών στην Ταϊπέι. Λίγο μακριά απο την Ελλάδα, αλλά όχι αρκετά, ώστε να μην θαυμάσουμε μία εξαίσια δουλειά. Πάρτε ιδέες από την χρήση απλών υλικών και σχημάτων που συνθέτουν το αποτέλεσμα, που βλέπετε.  Ο στόχος του Archlin Studio , υπεύθυνου για την ανακαίνιση, ήταν να φέρει το φως και να τονίσει το όμορφο φυσικό περιβάλλον γύρω από το διαμέρισμα, που βρίσκεται κοντά σε ένα πάρκο της περιοχής. Έτσι γκρέμισε τοίχους, έριξε κολώνες και άφησε ανοιχτούς τους χώρους, για να γίνει η θέα το κεντρικό σημείο εστίασης στο διαμέρισμα.

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-2-600x400

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-3-600x400

Κατασκευάστηκαν δύο διαμπερείς βιβλιοθήκες απο ξύλινα κουτιά και μέταλλο (τόσο βιομηχανικό και τόσο ζεστό συνάμα!), ώστε να διαχωρίζουν το χώρο του γραφείου από την κουζίνα, χωρίς να τους κλείνουν, προσθέτοντας παράλληλα και επιπλέον δυνατότητες αποθήκευσης.

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-4-600x900

H υπέροχη θέα απο το καθιστικό. Ελάχιστη τέχνη σε χαμηλότερα του ορίζοντα σημεία βοηθά το μάτι να εστιάζει στο εξωτερικό περιβάλλον.

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-5-600x400

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-6-600x400

Οι μεγάλες ξύλινες κάσες των παραθύρων πλαισιώνουν τη θέα, ακόμα ένα τρικ για την εστίαση στο εξωτερικό περιβάλλον. Και φυσικά, καθόλου κουρτίνες!

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-7-600x900

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-8-600x900

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-9-600x400

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-10-600x400

Στην κουζίνα, ντούλαπια απο λευκή λάκα συνδυάστηκαν με υποτονική απόχρωση του μωβ στους τοίχους και μοντέρνο πάτωμα από πλακίδια σε διάφορα σχέδια που δημιουργούν μωσαϊκό.

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-11-600x400

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-12-600x900

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-13-600x900

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-14-600x900

Η είσοδος διαχωρίζεται από το κυρίως δωμάτιο με διαφορετικό πάτωμα, χωρίς ομως να εμποδίζεται το φως, ούτε να κλείνει ο χώρος. Έξυπνο!

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-15-600x404

Υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια, που χωρίζονται με ξύλινο συρόμενο διαχωριστικό, το οποιο επιτρέπει την ένωσή τους σε ένα μεγάλο δωμάτιο.

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-16-600x400

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-17-600x900

Chen-Residence-Taipei-Archlin-Studio-18-600x900

Αν, λοιπον, έχετε κάποια εξοχική κατοικία και θέλετε να εστιάσετε στην όμορφη θέα, αλλά και να διαχωρίσετε τους χώρους της , χωρίς να στερηθείτε από την άνεση και το φως, πιστεύω οτι θα βρήκατε δυο – τρεις ιδέες.

Πηγή: Design milk 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s