Cook it!

Δροσιστική παραλλαγή της Lemon Pie!/ Delicious Lemon Pie recipe!


Lemon Pie= Ένα γλυκό που έχει τις ρίζες του στην εποχή Μεσαίωνα όταν το λεμόνι αποτελούσε το βασικό συστατικό των γλυκών που τους πρόσδιδε όμορφο άρωμα αλλά χρησιμοποιούνταν και για φαρμακευτικούς σκοπούς. Ξεχωρίζει για τη χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση της κρέμας, για την τραγανή βάση της και την καψαλισμένη μαρέγκα! Τελειοποιήθηκε όπως την ξέρουμε σήμερα απο την Elizabeth Goodfellow στην πρώτη σχολή μαγειρικής της Αμερικής του 19ου αιώνα.

image

Βρήκαμε και φτιάξαμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή της κλασσικής Lemon Pie. Δροσιστική, καλοκαιρινή, ιδανική για τις ζεστές μέρες που έρχονται… Και επειδή μας αρέσουν εξίσου οι διάφορες παραλλαγές της, την φτιάξαμε με διάφορες στρώσεις, με μια νοστιμότατη κρέμα και τη σερβίραμε σε ατομικά ποτηράκια. Δοκιμάστε τη!

/Today I am gonna share with you who love the classic taste of Lemon Pie, a different, unique, delicious and summery recipe of this well known delightful sweet! Here are the ingredients and the easy instructions:

Υλικά/ Ingredients

  • 400gr γιαούρτι στραγγιστό/ 400gr yogurt
  • 400gr ζαχαρούχο γάλα/ 400gr sugary milk
  • χυμός απο 2 λεμόνια/ the juice of 2 lemons
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι/ the zest of 1 lemon

Για τη βάση/ Ingredients for the sweet’s base

  • 250gr μπισκότα τύπου Digestive/ 250gr Digestive biscuits 
  • 2 κ.σ. μέλι/ 2 tbs honey

Εκτέλεση/ Instructions 

1. Ρίχνουμε στο μίξερ τα μπισκότα και το μέλι και τα κάνουμε ένα ομογενές μείγμα./ Mix and blend together the biscuits with the honey and then fill the base of 6 small glasses at about a finger thick with this mixture.

2. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Σε 6 ποτήρια στρώνουμε μια στρώση απο το μείγμα αυτό, πάχους περίπου 1 δάχτυλο, στη βάση του καθενός ποτηριού.

image

3. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά (το γιαούρτι, το γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα./ In a bowl mix the rest ingredients together (the yogurt, the milk, the lemon juice and the lemon zest) to become a light texture cream.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

4. Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο ίσα μέρη και βάζουμε μια στρώση πάχους περίπου ενός δαχτύλου σε κάθε ποτήρι, πάνω απο το μείγμα του μπισκότου./ Fill the glass with cream again a finger thick. 

5. Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση του μείγματος μπισκότου και μια κρέμας στο κάθε ποτήρι./ Then continue with another layer of the biscuit mixture and above this place the last layer of the cream. When you ‘ve finished with all the glasses put them in the fridge for about 2-3 hours. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

6. Μόλις γεμίσουμε όλα τα ποτήρια, τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να σφίξει η κρέμα και τα σερβίρουμε δροσερά με ξύσμα ή φλούδες λεμονιού για γαρνιτούρα!

image

Καλή εκτέλεση και καλή όρεξη! Enjoy S.

*Αν θέλετε μπορείτε να παρεμβάλετε ανάμεσα στις στρώσεις σπιτική μαρμελάδα λεμόνι!

*Η συνταγή ήταν απο το www.post4life.gr. Ευχαριστούμε!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s