Cook it!

Τάρτα σοκολάτας


IMG_20160308_183735

Υλικά

Για την βάση:

  • 250 γρ αλεύρι
  • 125 γρ βούτυρο
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό

Για την γέμιση:

  • 80 ml γάλα
  • 20 ml κονιάκ
  • 300 ml πλήρη κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ λευκή κουβερτούρα
  • 2 αυγά
  • 1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

Για την βάση: Λαδώνουμε τη φόρμα τάρτας 20cm. Χτυπάμε το αυγό με την ζάχαρη, το βούτυρο και το αλεύρι, μέχρι να ενοποιηθει το μείγμα. Αδειάζουμε το μπωλ, ισιωνουμε λίγο τη ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε διαφανή μεμβράνη για μισή ώρα,  ώστε να κρυώσει.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 5mm και την τοποθετούμε στην φόρμα. Το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε φασόλια από πάνω, για να παραμείνει ίσιο. Ψήνουμε για 10′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,  στη συνέχεια αφαιρούμε τα φασόλια, κόβουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν και ψήνουμε για άλλα 10′ στους 180 βαθμούς.

Για την γέμιση: Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το χυνουμε στις σοκολάτες, ανακατεύοντας συνεχώς, για να λιώσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το ασπράδι και το κονιάκ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθουν. Ρίχνουμε την γέμιση στην ψημένη βάση της τάρτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, μέχρι να σταθεί μεν η γέμιση αλλά και να τρέμει. Αφήνουμε να κρυώσει η τάρτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Έτοιμη!20160308_174114(1)

 

Σερβιρεται με παγωτό ή σαντιγί.

Καλή όρεξη!

Advertisements

4 thoughts on “Τάρτα σοκολάτας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s