Όταν οι ημερήσιες θερμοκρασίες αρχίζουν σταδιακά να αυξάνονται, νιώθουμε την ανάγκη για ατελείωτη δροσιά και η καλύτερη είναι αυτή του παγωτού!
Το παγωτό ταξίδεψε στην Ευρώπη και την Αμερική από την Κίνα που παρασκευαζόταν ήδη από το 2000 π.Χ. Αρχικά, αποτελούσε ένα επιδόρπιο πολυτελείας στην Ιταλία και τη Γαλλία της Αναγέννησης. Γνωστοί σεφ πειραματίζονταν με την κρέμα και το γάλα από συγκεκριμένες ράτσες βοοειδών, ώστε να του προσδώσουν ιδιαίτερη υφή και γεύση. Σήμερα τα παγωτά αποτελούν μια ξεχωριστή τέχνη της γαστρονομίας, που ολοκληρώνεται με την προσθήκη διαφορετικών συνδυασμών φρούτων, γλυκών, μπισκότων, ξηρών καρπών και άλλων μαγευτικών εμπνεύσεων. Χάρη στην φωτογραφία έχουμε την τύχη να απολαύσουμε αυτό τον αθώο πειρασμό έστω και με τα μάτια… Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους τους λάτρεις του παγωτού που αρνούνται να αντισταθούν! Η παγωμένη μας ιστορία αρχίζει…
/My dear friends it’s time for ice creams! I have already taste a lot of different ones in Athens’ ice cream shops and some homemade also, but i can’t resist the temptation to share with you some special, creative, cool ideas of imaginative ice creams of famous and unknown chefs! Our frozen story begins…
Part of the secret to success in life is to eat what you like and let the food fight it out inside – Mark Twain
Ice cream is exquisite. What a pity it isn’ t illegal – Voltaire
Συγκρατείστε για λίγο την όρεξή σας μέχρι να βρείτε το πιο κοντινό περίπτερο ή να ξεφυλλίσετε μερικά από τα καλύτερα και πιο διάσημα βιβλία συνταγών για παγωτά που προτείνουμε:
Καλή απόλαυση! S.