House & Deco crush / Inspiration / Organize me

Ιδέες: Tο μικροσκοπικό υπνοδωμάτιο θα μοιάζει «βασιλικό»!/ Τurn your small bedroom into a queen’s/kings bedroom! (Tips)


Σήμερα ας το πάμε πιο προσωπικά, τι λέτε; Ας τρυπώσουμε για λίγο τον δεύτερο πιο ιδιωτικό χώρο το σπιτιού (μετά το WC), αυτόν στον οποίο δεν δεχόμαστε να μας ενοχλούν και εκεί που αναζητάμε την ηρεμία και τη χαλάρωση. Δεν είναι άλλος απο το υπνοδωμάτιο! Αλήθεια τι σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη «ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ»; Εγώ το νιώθω σαν κάτι πολύ ιερό, σαν ένα θάλαμο κρυμμένο κάπου μέσα σε μια αιγυπτιακή πυραμίδα, σαν ένα ναό των Μάγια προστατευμένο απο την πυκνή βλάστηση του Μεξικού, κάτι απρόσιτο για τους άλλους αλλά ποτέ για μένα. Ίσως έτσι πρέπει να είναι ένα υπνοδωμάτιο. Ότι έχεις να δείξεις εκεί, το κρατάς μόνο για τον εαυτό σου. Κανείς δε θα κρίνει το χαρακτήρα και το ύφος του υπνοδωματίου σου, αν είναι ακατάστατο ή όχι, αν είναι μικρό ή μεγάλο, αν είναι λιτό και μόνο για έναν ύπνο ή στρωμένο με μεταξωτά σεντόνια και τα πιο ακριβά αντικείμενα. Επειδή όμως μας αρέσουν τα όμορφα πράγματα, αλλά παράλληλα είμαστε και πρακτικοί άνθρωποι, τι λέτε να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα ακόμα πιο όμορφο και τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο; Πολλές προσωπικές συμβουλές και ιδέες ακολουθούν, και συγκεκριμένα για μκρές κρεβατοκάμαρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα χώρου.

/My dears today we ‘re gonna talk about bedrooms with personality! We need new ideas and some practical advice so we could make our «queen/king» bedroom of our dreams come true! We will focus on small ones and the difficulties we face when it comes to storage. But the comfort required can be provided in every type of bedroom, either small or large. So your creativity, the right decoration (small objects such as bedside tables and hidden storage compartments), lighting and bright colours, can maximize the space, make it feel larger, brighter, and more cozy. Make the most of your space by following our advice and many bedroom examples and good luck!

1. Βάλε τη δική σου προσωπικότητα/ Personalize the room- attract the eye by being whimsical

Το υπνοδωμάτιο χρειάζεται το δικό του στιλ, είτε είναι μικρό, είτε μεγάλο. Συχνά σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο διάφορες ιδέες, θα προσδώσουν προσωπικότητα και θα «κλέψουν» την προσοχή μας απο το πρόβλημα του μεγέθους. Επικεντρωθείτε σε «focal points», σημεία μέσα στο χώρο, που συγκεντρώνουν τα βλέμματα, όπως είναι έντονα χρώματα και εκκεντρικά σχέδια σε μαξιλάρια, φωτιστικά, πίνακες, χαλάκια και σημειακό φωτισμό με λαμπατέρ, φωτάκια (ψείρες), προβολάκια, κτλ. Κλέψτε μερικές ξεχωριστές ιδέες:

Ταπετσαρίες/ Wallpapers

Μια ταπετσαρία πίσω απο το κρεβάτι ή σε μια εσοχή, θα συγκεντρώσει την προσοχή και θα δώσει ζωντάνια και στιλ στο μικρό υπνοδωμάτιο.

small-bedroom-design-with-colorful-space

IMG_1008

Ένας σκούρος τοίχος/ Dark hue in a wall

Μη φοβηθείτε να βάψετε ένα σκούρο τοίχο στο υπνοδωμάτιο (γενικά προτιμώνται τα ανοικτοί τόνοι χρώματος), αρκεί να είναι ένας τοίχος λίγων τετραγωνικών, τον οποίο θα στολίσετε με κάποια συλλογή απο κάδρα ή θα τοποθετήσετε ράφια και φωτεινές πηγές.

dd165c1d211a3b884421dbd7419f00b1

vfg

Κεφαλάρι κρεβατιού/ Bed headboard

Για περισσότερη εκκεντρικότητα δώστε ιδιαίτερη σημασία στο κεφαλάρι του κρεβατιού, προτιμήστε κάποιο ιδιαίτερο ύφασμα ή μια ξυλόγλυπτη αντίκα. Πλαισιώστε το με ζωηρά χρώματα και έθνικ σχέδια.

e4193b165d8f7d6be54aaab579178111

IMG_1003

Η δική σου γωνιά/ Bedroom cozy corner

3_thumb[2]

2. Ιδέες για μεγαλύτερο χώρο/ more space in a small bedroom

Λευκό και ανοικτά χρώματα/ White

Το χρώμα που θα κυριαρχεί στους τοίχους παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για το πόσο ευρύχωρο θα δείχνει το υπνοδωμάτιο. Ο κανόνας λέει στους μικρούς χώρους να κυριαρχούν οι ανοικτοί τόνοι χρώματος, λευκά, παστέλ, μπεζ. Με αυτό τον τρόπο το δωμάτιο θα δείχνει πιο φωτεινό και μεγαλύτερο σε όγκο. Το αντίθετο θα συμβεί σε σκούρους τόνους χρώματος, που δίνουν όμως την αίσθηση της θαλπωρής και νιώθουμε πως μας αγκαλιάζουν μέσα σε μια μικρή φωλιά.

Φυσικό και τεχνητό φως/ Natural and artificial light

Το φως φυσικό και τα μεγάλα ανοίγματα (παράθυρα, μπαλκονόπορτες) δημιουργούν την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου σε συνδυασμό με ανοικτόχρωμα αντικείμενα και τοίχους.

Αντίστοιχα, για να δημιουργήσετε το ίδιο αποτέλεσμα με τεχνητό φως, προτιμήστε πηγές φωτός (π.χ. σποτ) σε ψηλά σημεία του υπνοδωματίου και στο ταβάνι. Αντίθετα, επιδαπέδια φωτιστικά και λαμπατέρ, δημιουργούν ατμόσφαιρα ζεστή και ρομαντική.

cottage-bedroom-0110-l

Κουρτίνες/ Curtains

Ένα έξυπνο τρικ των διακοσμητών είναι να κρεμάμε τις κουρτίνες στο δωμάτιο, κοντά στο ταβάνι, πάνω απο το παράθυρο ή τη μπαλκονόπορτα, ώστε να φαίνεται πιο ψηλός ο χώρος.

Ένα μεγάλου μήκους κουρτινόξυλο εξασφαλίζει μεγαλύτερο τμήμα ακάλυπτου παραθύρου, για τη εισαγωγή φυσικού φωτός στο δωμάτιο.

small_bed_room_ideas

*Προτιμήστε κουρτίνες χωρίς έντονα σχέδια, διότι θα κουράσουν το βλέμμα σε ένα μικρό χώρο.

Καθρέφτες/ Mirrors

Οι καθρέφτης γνωρίζουμε οτι ανακλούν το φως και προσδίδουν βάθος, δημιουργώντας έναν «οπτικό χώρο», γι’ αυτό μη φοβηθείτε να κρεμάσετε ένα μεγάλο καθρέφτη σε κάποιον τοίχο, π.χ. απέναντι απο το παράθυρο.

tumblr_loi546qHUh1qazgvfo1_500

*Συμβουλή: Διαλέξτε επιφάνειες που αντανακλούν το φως, γυαλιστερές (gloss) και επιλέξτε αντικείμενα με διαφάνεια, όπως κομοδίνα, βάζα, φωτιστικά.

3. Λύσεις αποθήκευσης με στιλ/ Tips for stylish storage

Τα μικρά υπνοδωμάτια στερούνται αποθηκευτικών χώρων. Το πρόβλημα αυτό πολλές φορές δεν έχει εύκολη λύση. Οι ανάγκες μας στην κρεβατοκάμαρα, περιορίζονται στην αποθήκευση ρούχων, παπουτσιών και λευκών ειδών και όλα αυτά θα πρέπει να χωρέσουν σε μερικά τετραγωνικά ελεύθερου χώρου, που απομένουν απο την τοποθέτηση του κρεβατιού. Μια λειτουργική, μικρή κρεβατοκάμαρα πρέπει να διαθέτει 2 βασικά πράγματα, ντουλάπα και ράφια, όμως πρέπει να είμαστε εφευρετικοί σχετικά με την τοποθέτησή τους, ώστε να  μην κλείνουν το χώρο και να ταιριάξουν αρμονικά με το δωμάτιο.

Ντουλάπες/ Cupboards

Πάνω και δίπλα απο το κρεβάτι, μέσα σε εσοχές ή γύρω απο την πόρτα του δωματίου. Τοποθετήστε σποτ ή κάποια ταπετσαρία για λειτουργικότητα και στιλ και ράφια ώστε να ελαφρύνει η συμπαγής δομή της. Καθρέφτης ή αμμοβολημένο γυαλί στα φύλλα της ντουλάπας μεγαλώνουν περισσότερο το χώρο.

1ba9424c8568d7effc17101e0feda2c3small_bedroom_designs b812f02c0e665545b93d5c38007fd602 5-Modern-bedroom-decor c91992daa1d176f0ecff2b5ba709ead2

*Ακόμη και το κεφαλάρι του κρεβατιού μπορεί να κατασκευαστεί με τρόπο που να κρύβει ντουλάπια ή συρτάρια, αλλά φυσικά και το ίδιο το κρεβάτι.

Ράφια και έξυπνες μικρές λύσεις/ Shelves and hangers

Δώστε σημασία στα ράφια. Δίπλα στο κρεβάτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για κομοδίνο ή γενικά αποτελούν έναν επιπλέον χώρο αποθήκευσης. Με τα κατάλληλα αντικείμενα, όπως π.χ. ένα βάζο με λουλούδια, μια όμορφη λάμπα, πίνακες, προσωπική συλλογή, μπορεί να δημιουργηθεί ένα υπνοδωμάτιο με έντονη προσωπικότητα! Πολύ καλή επιλογή είναι τα γωνιακά ράφια

Επιλέξτε όσο το δυνατόν λιγότερα έπιπλα και μικρά σε όγκο, με τη δυνατότητα αποθήκευσης αντικειμένων, ώστε να περιορίζετε την ακαταστασία και να δίνετε χώρο σε μια λιτή διακόσμηση.

f47dd43af9c914cf59fa0c233c36bdf9c9d6794455b7ff3176005bcf710418aa 6da92124e77d46e369f931be4a164f11

*Και φυσικά μην ξεχνάτε τις επιτοίχιες κρεμάστρες, αλλά να θυμάστε οτι πρέπει να είναι τακτοποιημένες.

marquina-font-residence-bedroom_07221da5c855e9af67ad79d6162ef5bd5

We thank: http://www.hometreeatlas.com/2637/design-tips-small-bedroom-ideas

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.