Cook it! / Do it yourself

DIY: Εντυπωσιάστε με ζαχαρίτσες για τον καφέ και το τσάι/ Impressive sugar cubes in different shapes


Ίσως πολλές φορές να έχετε ζηλέψει τους κύβους ζάχαρης που σερβίρουν μαζί με το ρόφημα, σε διάφορα κομψά καφέ, μέσα σε πορσελάνινα βαζάκια με ασημένια κουταλάκια. Αυτή η συνήθεια, έχει τις ρίζες της στην Βικτωριανή αριστοκρατική κοινωνία της Αγγλίας. Το 1875 ένας μπακάλης, ο Henry Tate, ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε ζάχαρη σε μορφή κύβων, ενσωματώνοντας στο σχήμα αυτό την τάξη, όπως επιθυμούσε εκείνη η εποχή. Αργότερα, οι κύβοι ζάχαρης διαδόθηκαν στην αγορά μέσω της βιομηχανικής παραγωγής και σε λίγες περιπτώσεις κατασκευάζονταν επιπλέον σχέδια, όπως καλοσχηματιμένες καρδούλες και αστεράκια. Ένας κύβος ζάχαρης είναι συμπιεσμένη κρυσταλλική ζάχαρη χωρίς υγρασία και αντιστοιχεί σε μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη.

Πως σας φαίνεται λοιπόν, αν σας έλεγα οτι είναι απο τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε και να εντυπωσιάσετε; Σίγουρα θα δοκιμάζατε… και σας έχω και τη συνταγή, που αποτελείται απο μόνο 2 υλικά (αν θέλετε ίσως και 3)!

/Sugar cubes for your friends? Why not? Every sugar cube dipped into a hot beverage, is an aristocratic Victorian British habit going back to 18oo’s. Cube-ifying sugar is an efficient method for industrial production and distribution, but today many different shapes, like hurts and stars, colors of the rainbow and also vanilla, rose or orange flavors has put sugar cubes to a new level. Each cube is about one teaspoon of sugar and is a stylish way to serve tea or coffee. Today, we will try to make our own colored sugar cubes, following the recipe: 

ΣΥΝΤΑΓΗ/ RECIPE

Για να φτιάξετε υπέροχες ζαχαρίτσες για τον καφέ, το τσάι και άλλα ροφήματα θα χρειαστείτε:

  • 1/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική/ 1/4 cup sugar

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νερό/ 1/2 teaspoon water

  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)/ food coloring drops

  • βανίλια σε σκόνη, ροδόνερο, εσανς πορτοκαλιού (προαιρετικά)/ vanilla flavor, orange blossom water, rosewater

  • μεταλλικά φορμάκια για ζάχαρη ή σιλικόνες για μικρά σοκολατάκια/ sugar molds

ΟΔΗΓΙΕΣ/ DIRECTIONS

  1. Προσθέστε στη ζάχαρη το νερό και ανακατέψτε καλά μέσα σε ένα μπολ, ώσπου η υγρασία να είναι όμοια σε όλο το μείγμα και να μοιάζει εύθρυπτο. Αν θέλετε προσθέστε και μια σταγόνα απο το χρώμα ζαχαροπλαστικής./ Combine the sugar and water until the mixture should be slightly moistened. The sugar should be crumbly.

  2. Τοποθετήστε το μείγμα στα φορμάκια και πιέστε ελαφρά, ώστε να περιορίσετε τα κενά ανάμεσα στους κόκκους της ζάχαρης. Αφήστε τα φορμάκια σε χώρο χωρίς υγρασία για ένα βράδυ ή αν θέλετε για 1-2′ μέσα σε θερμό φούρνο για να σκληρύνει το μείγμα./ Press the mixture down firmly into the mold and then let the cubes sit at room temperature overnight or put them in a hot oven for 1-2′ to harden.

Την επόμενη ημέρα το απότεσμα θα σας ενθουσιάσει! Κάπως έτσι θα μοιάζουν οι ζαχαρίτσες σας, με λευκό, ροζ, γαλάζιο, κίτρινο, πράσινο κτλ χρώμα! Απλά υπέροχες και έτοιμες για να τις σερβίρετε!/ This is how it looks like… Your wonderful sugar cubes in different shapes and colors are ready to be served the next day! Enjoy!

 Μικρά μυστικά…

  • Το μείγμα θέλει λίγο προσοχή ώστε να μη διαλυθεί όταν θα το βγάζετε απο τα φορμάκια. Στην ιδανική περίπτωση θα πρέπει να είναι αρκετά σκληρό και να διατηρεί το σχήμα του. Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε ίσως χρειαστεί λίγες σταγόνες επιπλέον νερό. Αλλά μην το παρακάνετε γιατί η ζάχαρη θα λιώσει.

  • Για να αποθηκεύσετε τις ζαχαρίτσες βάλτε τις σε ένα σφραγισμένο βάζο και μπορείτε να τις φυλάξετε μέχρι 2 χρόνια!

Αν δεν τα καταφέρετε εμείς είμαστε εσώ για να σας βοηθήσουμε με πολύτιμες συμβουλές, αλλά και να φτιάξουμε για εσάς όμορφες ζαχαρίτσες σε συσκευασία δώρου σε ότι χρώμα θέλετε! S.

Ψάχνετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για την ιστορία των κύβων ζάχαρης; Διαβάστε εδώ:/Read more about the history of sugar cubes: http://www.saveur.com/history-sugar-cube

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s