Τι κάνεις όταν πεινάς αλλά βαριέσαι να μαγειρεύεις; … Χτυπάς στη μαμά σου και σου δίνει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τυροπιτάκια, που εγώ τα ονομάζω «τα τυροπιτάκια του τεμπέλη«. Δεν χρειάζονται πολλά υλικά και ούτε πολύς κόπος και ψήσιμο. Όλα παίρνουν μορφή μέσα σε ένα μπολ, με λίγη καλή ενέργεια απο τα μαγικά μας χέρια!
ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ
Η συνταγή (για περίπου 20 τεμάχια)
-
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
250 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
-
3 αυγά
-
250 γραμ. βούτυρο μαλακό
-
300 γραμ. φέτα (τρίμματα)
-
1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα
-
αλάτι-πιπέρι
-
σουσάμι (προαιρετικά)
Η εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.Μετά ρίχνουμε στο μπολ το γιαούρτι ανακατεύοντας και λίγο-λίγο το αλεύρι (βολεύει καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να πλάθετε τη ζύμη).
Τέλος ρίχνουμε στο μέιγμα τα τυριά, τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι τα τυριά να υπάρχουν σε όλη τη ζύμη.
Αφήνουμε το μείγμα για 1/2 ώρα στο ψυγείο να δέσει και προετοιμάζουμε το φούρνο. Προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς καθώς ετοιμάζουμε τα τυροπιτάκια.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και φτιάχνουμε ένα μικρό μπαλάκι με τη ζύμη μας σε οτι σχήμα θέλουμε. Αν θέλετε αλείψτε με λάδι ή αυγό την επιφάνεια απο το κάθε τυροπιτάκι και ρίξτε επάνω λίγο σουσάμι για περισσότερη γεύση! Συνεχίστε και με τα υπόλοιπα.
Όταν τελειώσουμε τα χέρια μας θα είναι γεμάτα ζυμάρι, αλλά σε μισή ώρα περίπου ο κόπος μας θα ανταμειφθεί! Μόλις τα τυροπιτάκια πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα!