Events & the city / House & Deco crush / Inspiration

Τι είδαμε φέτος στο 100% Hotel Show 2019!


Δώσαμε πάλι ραντεβού στο MEC Παιανίας, για να παρευρεθούμε στην πιο premium έκθεση για ξενοδόχους, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, μηχανικούς και επαγγελματίες του κλάδου. Το 100% Hotel Show έλαμψε πάλι με την παρουσία του μέσα απο τους ξεχωριστούς εκθέτες, τα εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες και τα σημαντικά workshop για θέματα που αφορούσαν τις επιχειρησιακές ανάγκες, τη διαχείριση και οργάνωση, τις τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά αλλά και τις εξελίξεις στα Ελληνικά Ξενοδοχεία.

Εμάς που μας αρέσει το design και η εσωτερική διακόσμηση, δώσαμε περισσότερη βάση στις ιδέες και τις εμπειρίες που μας πρόσφεραν οι εκθέτες. Ένα «Πρωτότυπο Πείραμα Ξενοδοχειακού Αρχιτεκτονικού Φωτισμού», μας έδειξε πως τρία πανομοιότυπα δωμάτια μπορούν να διαφοροποιηθούν χρησιμοποιώντας διαφορετικές πηγές φωτός.

Συνολικά, παρουσιάστηκαν:

  • αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές ιδέες, όπως τα στημένα δωμάτια και οι χώροι ξενοδοχείων που παρουσίαζαν ζωντανές λύσεις για τις σύγχρονες ανάγκες των ξενοδοχείων, με την τάση του art deco να κυριαρχεί στα φωτιστικά και τα έπιπλα. Διαχωριστικές διάτρητες επιφάνειες και κατασκευές συνοδεύουν το κάθε δωμάτιο δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας.

Custom made κατασκευές όπως το έπιπλο με τον καθρέφτη απο μέταλλο και ξύλο και τον ενσωματωμένο φωτισμό, αλλά και το κεφαλάρι είναι απο μπετό, ομοίως και ο νιπτήρας, παρουσιάστηκαν σε ένα απο τα δωμάτια των εκθετών.

  • οι νέες τάσεις στα υλικά και τα χρώματα, υπέροχα υφάσματα και ιδιαίτερες ταπετσαρίες γνωστών σχεδιαστών με στοιχεία ρομαντισμού και παλαιότερων εποχών παρουσιάζονται δίπλα σε digital art στοιχεία.

  • επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά μοτίβα και τροπικά σχέδια τυπωμένα σε ταπετσαρίες, πλακάκια και υφάσματα και φυσικά υλικά, όπως ξύλο, ίνες μπαμπού, μπανανόφυλλα και βαμβάκι, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση υλικών που πλέκονται για να δημιουργήσουν ξεχωριστά υφάσματα, όπως τα υφάσματα απο παλιές εφημερίδες και κοχύλια.

Η συνολική εμπειρία της έκθεσης δεν μας άφησε αδιάφορους για μια ακόμη φορά, αφού βρήκαμε πολλές ενδιαφέρουσες λύσεις και αντικείμενα της σύγχρονης αγοράς και τον τρόπο που μπορούμε αυτά να τα εφαρμόσουμε σε μια ανακαίνιση ή μια νέα κατασκευή ξενοδοχείου, βίλλας, ενοικιαζόμενου δωματίου και airbnb διαμερίσματος.

Συγχαρητήρια στη διοργάνωση! S.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.