Cook it! / Tsoupress meeting

Φτιάχνουμε σπιτικές πίτσες! Πως το διαδικτυακό DIT (Do It Together) μας φέρνει πιο κοντά/ Tsoupress DIT net meeting for handmade pizza


Όσο ο καιρός περνάει και μένουμε στο σπίτι, μια από τις πιο σημαντικές συνέπειες είναι η προσωπική επαφή με τους δικούς μας ανθρώπους και τους φίλους μας. Παρόλο που προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα, η άμεση επαφή και κουβέντα, όπως ένας καφές με τους φίλους μας, μια συγκέντρωση για ποτό, είναι κάτι που φαντάζει μακρινό και προς το παρόν αδύνατο. Για καλή μας τύχη, στην διαδικτυακή εποχή που διανύουμε η απομακρυσμένη επαφή είναι τουλάχιστον εφικτή. Το internet έχει πάρει φωτιά! Συναντάμε τους φίλους μας για καφεδάκι και κουβεντούλα μέσω skype, zoom, viber, κάνουμε Live μεταδόσεις μουσικής και απολαμβάνουμε συνεντεύξεις καλλιτεχνών, μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας μέσα στο σπίτι στα social media και κάνουμε challenge σε φίλους και γνωστούς με φωτογραφίες από το παρελθόν και με μιμήσεις!

Είναι πρόκληση η πραγματικότητα… και αυτή την πρόκληση είπαμε να δοκιμάσουμε οι Tsoupress, οργανώνοντας ένα διαδικτυακό meeting μαγειρικής! Με ότι υλικά είχε η κάθε μία στην κουζίνα της, φτιάξαμε μια εύκολη συνταγή… Πίτσα! Ανοίξαμε ζυμάρι -σαν κλασσικές νοικοκυρές- μετρούσαμε αναλογίες και προσθέταμε μια-μια τις νοστιμιές του ψυγείου. Η κάθε μια έφτιαξε τη δική της διαφορετική πίτσα. Δείτε τις συνταγές μας και πάρτε ιδέες 😉

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ (για 2 μεσαίες πίτσες)

  • 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό (ή το μπλε για όλες τις χρήσεις)

  • 250 ml χλιαρό νερό

  • 1/2 κ.σ. αλάτι

  • 2 κ.σ. λάδι

  • 16 γρ. μαγιά ή 2 σακουλάκια μαγιά σε σκόνη ή προζύμι σε σκόνη

Στον πάγκο της κουζίνας ή σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το αλεύρι και κάνετε μια τρύπα στη μέση και ρίχνετε λίγο από το νερό. Με ένα πιρούνι ανακατεύετε λίγο το αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνετε το υπόλοιπο νερό, το αλάτι, το λάδι και τη μαγιά για να διαλυθεί και ανακατεύετε. Πλάθετε με τα χέρια σας το μείγμα, αν κολλάει βάζετε λίγο αλεύρι στα χέρια σας. Μόλις γίνει ζυμάρι, το φτιάχνετε σε μια μικρή σφαίρα και το αφήνετε σε ένα μπολ. Το σκεπάζετε με μια πετσέτα για 45 λεπτά περίπου για να φουσκώσει. Προτιμήστε να είναι κοντά στον ήλιο ή να το βάλετε για λίγο σε κλειστό φούρνο που έχετε νωρίτερα ζεστάνει. Στη συνέχεια, βάζετε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγεται με έναν ξύλινο πλάστη τη ζύμη. Το πάχος πρέπει να είναι 2-4 εκατοστά. Βάζετε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό χαρτί, σε ένα ταψί και την τρυπάτε με ένα πιρούνι. Γυρίστε τις άκρες προς τα μέσα και γεμίστε με υλικά.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

Πίτσα με κολοκυθάκια και φέτα

  • 3-4 κολοκυθάκια σε ροδέλες

  • 50 γρ. φέτα θρυμματισμένη

  • 1 μοτσαρέλα σε φέτες

  • λίγο ελαιόλαδο (ανακατεμένο με μουστάρδα)

  • αλάτι-πιπέρι

  • ρίγανη

  • προαιρετικά ελιές

  • προαιρετικά σάλτσα ντομάτας

Πίτσα με πικάντικο σαλάμι αέρος

  • μια συσκευασία πικάντικο σαλάμι αέρος

  • σάλτσα ντομάτας

  • μοτσαρέλα σε φέτες

  • κάπαρι

  • πιπέρι

  • λίγο ελαιόλαδο

  • προαιρετικά ψιλοκομμένο τσίλι

Πίτσα μεσογειακή

  • σάλτσα pesto

  • ντοματάκια κομμένα στη μέση

  • πιπεριές κομμένες σε φέτες

  • κίτρινο τυρί ή κατσικίσιο τυρί

  • φύλλα ρόκας

Πίτσα με κρέμα τύπου καρμπονάρα

  • κρέμα γάλακτος

  • μανιτάρια κομμένα σε φέτες

  • μπέικον

  • μοτσαρέλα ή παρμεζάνα

  • σκόρδο

  • θυμάρι

Tip: Για πιο νόστιμη γεύση σοτάρετε στο τηγάνι στο σκόρδο και τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά ή λίγο παραπάνω, μέχρι να λιώσουν τα τυριά, στη σχάρα/grill του φούρνου, στους 180 βαθμούς.

Τελικά, η ώρα πέρασε πολύ γρήγορα… φταίει η καλή παρέα! Και να, που αρχίσαμε να βγάζουμε τις πίτσες μας και να μοσχομυρίζει όλο το σπίτι και η γειτονιά! Τι συνέβη στη συνέχεια; Οι πίτσες εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά 🙂

Εσείς φίλοι μας στο σπίτι, κάντε υπομονή και βρείτε ιδέες για να περάσετε όσο το δυνατόν πιο δημιουργικά! Μοιραστείτε με φίλους τέτοιες στιγμές και φυσικά με εμάς ότι νέο φτιάχνετε! S.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.