Cook it!

Βanoffee, μια γλυκιά συνταγή βήμα-βήμα!


Όταν άκουσα οτι ο Μάνος έχει ταλέντο στα γλυκά και φτιάχνει το πιο νόστιμο banoffee, του ζήτησα τη συνταγή για να τη δοκιμάσω! Και σαν καλός φίλος το έφτιαξε για τις Tsoupress, ενώ κατά τη διάρκεια μου εξηγούσε πως φτιάχνουμε τη σωστή βάση και μου έδωσε πολλά tips για ένα πεντανόστιμο banoffee!

Για τη συνταγή του banoffee θα ακολουθήσουμε 3 βήματα, αρχικά φτιάχνουμε τη βάση, στη συνέχεια την κρέμα και τέλος τη γαρνιτούρα της σαντιγίς.

Για τη βάση θα χρειαστείτε:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (petit beur)

  • 200 γρ. βούτυρο

Σε ένα blender χτυπήστε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και αδειάστε τα στο ταψί που θα φτιάξετε το γλυκό. Το ιδανικό μέγεθος είναι 26 εκατ. διάμετρος ταψιού. Περιχύστε τα τρίμματα του μπισκότου με το βούτυρο, αφού το έχετε λιώσει, μέχρι να ποτίσει το μπισκότο, αλλά να παραμένει και λίγο τραγανό. Το στρώνετε καλά με ένα κουτάλι στον πάτο του ταψιού.

Tip: βάζετε το ταψί για 5-10 λεπτά στην κατάψυξη για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για την κρέμα θα χρειαστείτε:

  • 2 συσκευασίες (300ml) ζαχαρούχο γάλα (αν δεν προλαβαίνετε αγοράστε έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)

  • 1/2 συσκευασία κουβερτούρα 65% κακάο των 200 γραμ.

  • 3 μπανάνες

  • λίγο χυμό λεμονιού

Βράζετε τη συσκευασία του γάλακτος σε κατσαρόλα με νερό για 3 ώρες, εναλλακτικά στη χύτρα για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το γάλα και να γίνει καραμέλα. Αν βιάζεστε χρησιμοποιήστε έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Φτιάχνετε bain marie για να ζεστάνετε τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύετε καλά τα 2 υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Tip: Η κουβερτούρα δίνει πιο ισορροπημένη γεύση στην καραμέλα.

Όταν η κρέμα ετοιμαστεί την αφήνετε να κρυώσει και μετά την απλώνετε πάνω στο μείγμα του μπισκότου. Ψιλοκόβετε τις μπανάνες και τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Τις απλώνετε πάνω στην κρέμα και ετοιμάζετε τη σαντιγί.

Για τη σαντιγί θα χρειαστείτε:

  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Έχετε βάλει τον κάδο του mixer στην κατάψυξη για να διατηρηθεί κρύος και μέσα ρίχνετε τα υλικά. Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να στερεοποιηθεί και να μην ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Απλώνετε τη σαντιγί στο ταψί και για το γαρνίρισμα τρίβετε λίγη κουβερτούρα.

 

Το γλυκάκι μας είναι πολύ νόστιμο και τα tips βοήθησαν σε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα! Ευχαριστούμε τον Μάνο για τη συνταγή και την εκτέλεση!

Καλή απόλαυση! S.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.